Home » blog »Portugal » Currently Reading:

Golfen in de Algarve (1), Alto Golf

februari 14, 2012 blog, Portugal No Comments

Als je gaat golfen in Portugal zijn er twee plekkenwaar golftoerisme goed is ontwikkeld. De regio Lissabon, en natuurlijk de Algarve. Een grote speler in deze laatste regio is Pestana. Een hotelketen met vijf golfbanen in bezit, waarvan we er vier zullen bespreken. De eerste is Alto Golf.

Temidden van de bebouwing van de stad Portimao, ligt Alto Golf. Volgens de scorekaart de laatst aangelegde baan van Sir Henry Cotton. Deze golflegende woonde zo’n 25 jaar in de Algarve. Waar je omkomt in de golfbanen natuurlijk. En dan is de vraag of je Alto Golf moet kiezen.

Dat is best een moeilijke vraag. Ja, het is best een mooie bosbaan. Ja, heuvelachtig terrein maakt het ook moeilijk spelen. Ja, het heeft een prachtig clubhuis. Wat kunnen we verder nog voor bijzonderheden opnoemen?

De eerste negen zijn niet al te moeilijk. Leuke bosholes met afwisseling van lang en kort. Al zijn de par 5 holes voor de longhitters in twee slagen haalbaar. Lastig is het ontbreken van een plattegrond op de scorekaart. Als je de baan voor het eerst speelt, heb je op sommige (blinde) holes geen idee waar je heen moet. De goedbedoelde tips per hole die op de kaart staan, helpen daar nog wel een beetje bij.
20120214-123559.jpg

De tweede negen lijkt interessanter. Hole 10 is direct een serieus lange par4. Vanaf de echte backtee is de fairway niet eens zichtbaar. De twee korte par drietjes daarna hebben niet veel om het lijf. Maar daarna komen toch wel speciale holes. Hole 13 speelt aan het eind helling op. En als je op de par vier 14e de scherpe lijn aandurft, is met een beetje wind mee, de green haalbaar.

20120214-123359.jpg
Maar de “signature” hole is hole 15, “o Gigante”. Deze par vijf meet vanaf de backtee maar liefst 604 meter! Zie dan maar eens in drie op de green te komen…. Teeshot dat geplaatst moet worden tussen water en bos, daarna een smalle fairway, en een lastige green. Een par voelt daar als een birdie!
20120214-123537.jpg<

Na de ronde is het heerlijk toeven op het terras van het vernieuwde clubhuis. Lekker golfdagje, maar niet echt een baan om nóg een keer naartoe te rijden. Daar liggen er in de Algarve teveel mooiere banen voor. We bespreken er zeer binnenkort meer.

Comment on this Article:Gratis E-book? Schrijf in voor de NieuwsbriefGratis online golf kijken !

Video

Raphael Nadal over de mentale kant van golf (video)

Nadal

Dat veel tennissers van golf houden is algemeen bekend. Ivan Lendl overwoog ooit nog eens een professionele carriere in golf na zijn tennisloopbaan. Ook Raphael Nadal is een enthousiast golfer. In onderstaande video vertelt hij over zijn ervaringen.

Wedstrijd met plastic golfclubs

plastic

Je kan de mannen van Dude Perfect van alles verwijten, behalve dat ze niet creatief zijn. In deze video doen de mannen een onderlinge competitie met , jawel, plastic golfclubs. Je kent ze wel, van de kleine setjes die je aan je (klein)kinderen geeft als eerste golfset. Kijk en lach… …

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Golfbanen in Nederland

Bekijk de banen op een grote kaart

Laatste ratings op baanratings.nl