Home » blog »Nederland »Nieuwsbrief » Currently Reading:

Golfclub Zeegersloot; genieten in het Groene Hart

maart 24, 2011 blog, Nederland, Nieuwsbrief No Comments

Zeegersloot is typisch zo’n baan waar velen wel van hebben gehoord,  maar vooral langs rijden als sluiproute langs het kanaal, om de files tussen Den Haag en Amsterdam te ontwijken. Maar deze baan verdient het om wat vaker de afslag te nemen. De laatste jaren is hij veel gegroeid en de combinatie van de Griend- en Heuvelbaan is leuk en afwisselend.

De ondertitel van de de Golfclub Zeegersloot is “De Golfclub in het Groene Hart van Nederland”. En dat is waar, de baan ligt er prima bij in de Coupépolder, langs de Zeegerplas. Een prachtig groen hart, met een schat aan vogels op en rond de baan. Maar bovenal wordt je hier, ook als greenfeespeler, zeer hartelijk ontvangen.

Op weg van de ruime open parkeerplaats passeer je de uitgebreide oefenfaciliteiten voordat je bij het clubhuis komt. Het oefenterrein bevat bijvoorbeeld meerdere puttinggreens, meerdere pitchingholes (met bunkers) en een ruime drivingrange (1 euro voor 22 ballen).

Op de eerste lentedag van het jaar is het aangenaam lunchen buiten op het terras dat net uit de winterslaap is ontwaakt. Mangerie de Zeeger springt meteen in op het lekkere weer. De vriendelijke bediening maakt dat het eten nog beter smaakt! Daarna kun je je broodje even laten zakken tijdens een kleine extra wandeling naar hole 1. Hou daar voor je starttijd rekening mee. Gelukkig is sinds 10 maart gebruik van trolleys weer toegestaan!

De par 71 baan start bij een grappig oud startershuisje met toilet. De Griendbaan heeft veel waterhindernissen, zowel frontaal als lateraal. En dan hebben we het niet over kleine slootjes maar over serieuze plassen. Met name holes 4, 5, 7 en 8 dwingen je tot denkwerk voordat er geslagen wordt, course management is dus vereist.

De 2e negen zijn gelegen op de Heuvelbaan. Behalve deze 2 lussen heeft Zeegersloot ook nog een leuke 9 holes par 3 baan, de Parkbaan. Dit is even wat anders dan de gemiddelde par 3 baan waar je vaak niet meer dan een pitchingwedge nodig hebt. Serieuze lange holes waar de beginner alle slagen kan oefenen, maar waar we de goede spelers graag uitdagen om eens 9 parren te maken.

De Heuvelbaan is een stuk vergevingsgezinder dan de Griendbaan, maar heeft wel een aantal strategisch geplaatste bunkers, greens op heuvels en een aantal blinde slagen naar de green, genoeg uitdaging dus op deze baan. Over beide lussen zijn vijf par 3 holes verdeeld, waarvan er enkele pittig van lengte zijn. De beste scores zijn te halen op de vier par 5 holes.

Hier kun je in het ‘groene hart’inderdaad een heerlijk rondje golfen. En ben je lid op een andere baan in west Nederland? Zeegersloot is aangesloten bij Samenwerkende Golfclubs West Nederland. Deze clubs hebben onderling afspraken gemaakt om hun leden bij elkaar interessante kortingen te geven.

Nog wat huishoudelijke gegevens:

Golfclub Zeegersloot

Opgericht: 1984

Adres: Kromme Aarweg 5, 2403 NB Alphen aan den Rijn

Drivingrange en Oefencentrum (dagcontributie)     € 3,00

Parkbaan (dagcontributie)                                                 € 21,00

Griend- en Heuvelbaan (18 holes; standaardtarief) € 48,00

Introducées                                                                              € 30,00

Drivingrangeballen zijn te verkrijgen uit de ballenautomaat met 1 Euro (22 ballen)

Comment on this Article:Gratis E-book? Schrijf in voor de NieuwsbriefGratis online golf kijken !

Video

Raphael Nadal over de mentale kant van golf (video)

Nadal

Dat veel tennissers van golf houden is algemeen bekend. Ivan Lendl overwoog ooit nog eens een professionele carriere in golf na zijn tennisloopbaan. Ook Raphael Nadal is een enthousiast golfer. In onderstaande video vertelt hij over zijn ervaringen.

Wedstrijd met plastic golfclubs

plastic

Je kan de mannen van Dude Perfect van alles verwijten, behalve dat ze niet creatief zijn. In deze video doen de mannen een onderlinge competitie met , jawel, plastic golfclubs. Je kent ze wel, van de kleine setjes die je aan je (klein)kinderen geeft als eerste golfset. Kijk en lach… …

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Golfbanen in Nederland

Bekijk de banen op een grote kaart

Laatste ratings op baanratings.nl