Home » -travel »blog »Duitsland » Currently Reading:

Golfclub Harz, landelijk golfen op de paardenrenbaan

oktober 6, 2011 -travel, blog, Duitsland No Comments

Ja, u leest het goed, op Golfclub Harz kunt u golfen op de paardenrenbaan. Oké oké toegegeven, het gaat dan weliswaar alleen om holes 8 en 9 en de afslag van hole 10 die in het binnenste deel van de paardenrenbaan liggen, maar het blijft toch bijzonder. Voor de rest is Golfclub Harz in Bad Harzburg een landelijk aangelegde golfbaan met brede fairways en enige accidentatie die hier en daar voor mooie uitzichten over het weidse gebied van de Harz zorgt.

 

Hole 10 van Golfclub Harz met op de achtergrond de witte omheining en diverse witte springhindernissen van de paardenrenbaan

De baan heeft een par van 72 en is voor de heren vanaf de gele tees een bescheiden5.793 meter en voor de dames vanaf de rode tees komt de baan nog net 19 meter boven de 5.000 meter. Bij een par van 72 vinden we op deze baan dan ook geen par-5’s van 500 meter of meer, de vier par-5’s zijn respectievelijk 460, 461, 487, en439 meter lang, maar zijn dan wel heel slim heuvelopwaarts gelegd, of zoals in het geval van hole 8 die 461 meter lang is en in het binnenterrein van de paardenrenbaan ligt, zo ontworpen dat het een “technische” hole is geworden waar precisie belangrijker is dan lengte.

LEES VERDER

Comment on this Article:Gratis E-book? Schrijf in voor de NieuwsbriefGratis online golf kijken !

Video

Raphael Nadal over de mentale kant van golf (video)

Nadal

Dat veel tennissers van golf houden is algemeen bekend. Ivan Lendl overwoog ooit nog eens een professionele carriere in golf na zijn tennisloopbaan. Ook Raphael Nadal is een enthousiast golfer. In onderstaande video vertelt hij over zijn ervaringen.

Wedstrijd met plastic golfclubs

plastic

Je kan de mannen van Dude Perfect van alles verwijten, behalve dat ze niet creatief zijn. In deze video doen de mannen een onderlinge competitie met , jawel, plastic golfclubs. Je kent ze wel, van de kleine setjes die je aan je (klein)kinderen geeft als eerste golfset. Kijk en lach… …

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Golfbanen in Duitsland

Bekijk de banen op een grote kaart

Laatste ratings op baanratings.nl