Home » blog »Zweden » Currently Reading:

Golfbanen in Zuid Zweden: Mölle GC, een (gezins)belevenis

september 27, 2012 blog, Zweden No Comments

In het artikel over een gecombineerde golf- en familievakantie, kun je lezen dat zo’n thema praktisch ook prima uitvoerbaar is. Dus met of zonder familie, hoef je geen concessies te doen. Als golfer stel je misschien hoge eisen aan de banen die je speelt? Dan kun je prima terecht op Mölle Golfclub.

Veel SCR (Zweedse campingbond) campings hebben golfbanen in de buurt. Of andersom. Prima geschikt om in de ochtend 9 of 18 holes te spelen voordat de rest van het gezin staat te trappelen om de dag te beginnen. Of je gaat golfen als familie-activiteit. Je hoeft geen genoegen te nemen met een veredeld voetbalveld, maar komt prachtige banen tegen.

Mölle GC is gelegen op de Kullaberg, een heuvelachtige landtong in het noorden van de provincie Skåne. Het natuurreservaat is geliefd onder toeristen om de wandelroutes met mooie vergezichten, bijzondere vogels en de vuurtoren uit 1900. Op weg naar dit uiterste punt, doorkruist de weg de golfbaan.

Na de eerste dag deze bezienswaardigheid als gezin te hebben bekeken, staat op dag twee een 18holes ronde op het programma. Óók met het hele gezin, want Zweden is een echt familygolf land. Mensen die met kids en hond (gewoon aan de riem laten meelopen) de baan in gaan zij meer regel dan uitzondering.

Op de parkeerplaats zien we al caravans en campers staan. Zo wordt er door veel Zweden, Duitsers en ook Nederlanders een betaalbare golfvakantie gehouden. Wanneer vanaf de weg de baan bekijkt, lijkt het geen spannend geheel. Totdat we afslaan van de eerste tee en moeite hebben om de bal op de plateaugreens te krijgen.

In een toeristisch foldertje werden de greens al beschreven als misschien wel de beste in Zweden. Dat gaat wat ver, maar goed zijn ze zeker! Strak kort gemaaid, van die greens waar de bal ook rolt waar je naartoe putt. Zoon 1 heeft daar wat problemen mee en rijgt de drie- en vierputts aan elkaar. Zoon 2 heeft hele andere zorgen; de bal op de fairway houden. Toch zijn die breed genoeg, en kan hij echt alleen zichzelf de schuld geven als ie de bal weer iets te hard het bos in slaat.

Dames: loop op hole 8 even mee naar de herentee. Het uitzicht vanaf het bankje is fenomenaal…. Zeezicht zoals je dat vooral in Spanje of Portugal

Prachtig vergezicht op hole 8

verwacht, maar niet in Zweden! Spectaculaire views komen verder op de laatste paar holes nog voorbij. Een bijzondere plek, deze Mölle Golfclub. In vierenhalf uur rond met twee volwassenen en twee kinderen, het is gelukt. Mede dankzij dhr. Stableford overigens.

Na de ronde is het heerlijk toeven op het terras, en spotten we meteen de ingang van het hotel dat naast het clubhuis is gelegen. Misschien nog maar eens terug gaan met het jaarlijkse vriendenclubje…..  Maar voor nu boodschappen doen en op naar onze Stuga op de camping!

 

 

Comment on this Article:Gratis E-book? Schrijf in voor de NieuwsbriefGratis online golf kijken !

Video

Raphael Nadal over de mentale kant van golf (video)

Nadal

Dat veel tennissers van golf houden is algemeen bekend. Ivan Lendl overwoog ooit nog eens een professionele carriere in golf na zijn tennisloopbaan. Ook Raphael Nadal is een enthousiast golfer. In onderstaande video vertelt hij over zijn ervaringen.

Wedstrijd met plastic golfclubs

plastic

Je kan de mannen van Dude Perfect van alles verwijten, behalve dat ze niet creatief zijn. In deze video doen de mannen een onderlinge competitie met , jawel, plastic golfclubs. Je kent ze wel, van de kleine setjes die je aan je (klein)kinderen geeft als eerste golfset. Kijk en lach… …

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Golfbanen in Spanje

Bekijk de banen op een grote kaart

Laatste ratings op baanratings.nl