Home » blog »Portugal » Currently Reading:

Golfbanen in de Algarve (2), Vale de Pinta

februari 19, 2012 blog, Portugal 1 Comment

De formule van de Pestana keten is duidelijk; een paar hotels, een paar golfbanen, mooie golfpakketjes maken, en laat die golfers maar komen. Het eerder beschreven Alto Golf was een van de Pestana banen, net als Vale de Pinta. Samen met Gramacho is deze baan jaarlijks het strijdtoneel van de Seniortour Qualifying School.

20120214-131416.jpgEn dat is te merken. Een spectaculaire baan, met veel hoogteverschillen. Alleen is goed te zien dat erin Portugal al vijf maanden geen druppel water meer is gevallen. Daar komt nog bij dat het waterreservoir (meertje op hole 13), is leeggelopen. Gortdroge fairways, en drives van bijna 300 meter als gevolg daarvan.

Het heuvelachtige karakter maakt Pinta een belevenis, waar golfers van alle niveaus hun hart kunnen ophalen. Speel van de normale gele medaltees, of test jezelf als man vanaf wit. Maar wil je er echt tegenaan, kies dan voor de zwarte Tigertees. Na ruim 6100 meter heuvels, ben je versleten!

20120214-131540.jpg

Een leuk hoogtepunt, letterlijk en figuurlijk, is de par 3 vijfde. Vanaf de herentee 132 meter, voor de dames 111 meter naar beneden. Een hoogteverschil van een meter of 40. Bij de tee staat een tafel waar je voor € 10,- kans kunt maken op een mooie prijs voor een hole in one. In ieder geval scoor je drie ballen, en steun je SOS kinderdorpen. Sla je dan ook je bal nog op de green, dan levert dat nog een flesje sterke drank op.

De par drie holes springen er wel uit. Hole zeven bijvoorbeeld. Een diep dal te overbruggen naar de green. Ook zo op hole elf. Misschien valen die holes op doordat je niet van de droge fairway af hoeft te slaan. Van tee naar green met hooguit een chipje, maakt het spel makkelijker dan een “betonnen” ondergrond. Maar wie weet is dat na wat buitje regen opgelost.

20120214-131653.jpgDe verzorging is van een hoog niveau met een warm welkom bij de entree. Op de baan mooi onderhouden bunkers, een clubhuis waar je prima kunt eten, en een vriendelijke starter. Rondom de baan staan redelijk wat huizen, maar deze komen niet direct hinderlijk in het spel. De andere Pestana banen komen nog aan bod. Maar Vale de Pinta is het bezoeken zeker waard.

Currently there is "1 comment" on this Article:

  1. Golft_witter zegt:

    Leuke beschrijvingen van de Pestana banen !

    Als je redelijk ter been bent is het wel een lange wandeling van zwart met de tas op je rug maar ik vond het redelijk te doen.
    De fairway was redelijk goed bespeelbaar waarbij ik moet zeggen dat ik mijn lange slagen met een wood speelde. Ook de shots naar de green met de wedge waren redelijk te doen. Toch beter dan een bevroren fairway in NL…..

Comment on this Article:Gratis E-book? Schrijf in voor de NieuwsbriefGratis online golf kijken !

Video

Raphael Nadal over de mentale kant van golf (video)

Nadal

Dat veel tennissers van golf houden is algemeen bekend. Ivan Lendl overwoog ooit nog eens een professionele carriere in golf na zijn tennisloopbaan. Ook Raphael Nadal is een enthousiast golfer. In onderstaande video vertelt hij over zijn ervaringen.

Wedstrijd met plastic golfclubs

plastic

Je kan de mannen van Dude Perfect van alles verwijten, behalve dat ze niet creatief zijn. In deze video doen de mannen een onderlinge competitie met , jawel, plastic golfclubs. Je kent ze wel, van de kleine setjes die je aan je (klein)kinderen geeft als eerste golfset. Kijk en lach… …

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Golfbanen in Nederland

Bekijk de banen op een grote kaart

Laatste ratings op baanratings.nl