Home » blog »Portugal » Currently Reading:

Golfbanen Algarve (4), Vila Sol

februari 27, 2012 blog, Portugal No Comments

De regio rond Vilamoura was in de Algarve de eerste die zich ontwikkelde als toeristische golfbestemming. Vila Sol is minder exclusief dan de bekende Vilamoura banen, maar zeker niet minder interessant. En als je kunstliefhebber bent, kom je op iedere tee aan je trekken.

Er staan namelijk kunstwerken in allerlei verschillende stijlen op de baan. Bij de afslagplaats kun je eerst even genieten van een beeld of bouwwerk voordat je afslaat. Maar dat is natuurlijk vooral bonus, want we komen om te golfen!

20120217-083517.jpgEn dan kan hier prima. Doordat de baan er al decennia ligt, zijn de naaldbomen mooi vol. En dus de fairways wat smal. Maar nergens zo lastig dat je een verdwaalde bal niet meer kunt terugvinden. De lange par vijf zesde (515 van wit) is de eerste spectaculaire hole. Een prachtige view, en een drive de diepte in. Daarna volgt een pittige par drie over water, waar je blij bent als je droog de green bereikt.

Het aardige van Vila Sol is misschien wel de optie om na negen holes niet naar hole 10, maar naar hole 19 te gaan. Nee, denk nu niet meteen aan de bar, deze baan heeft 27 holes. En de starter vertelt je bij de eerste tee, dat je de rustige hole 19-27 beter kunt gaan spelen, wanneer je de snelheid in de normale ronde niet kunt volhouden.

Deze negen zijn zeker minstens zo interessant, en inderdaad rustiger. Maar wij slaan toch af op hole tien, en worden getrakteerd op nog een paar pittige holes. Zo kort als de par vier en vijf holes waren op de andere Pestana banen Vale de Pinta en Gramacho, zo lang speelt Vila Sol. Vanaf de witte tees bijna 6400 meter. Geen korte baan, en die extra lange stuit op de droge fairways, komt dan goed van pas…..

20120217-083634.jpg

Na de ronde kun je nog even jezelf in actie zien in het kantoor van de fotografe. Bij de eerste hole heeft ze je op de foto gezet, en je kunt je volledige swing, opgedeeld in meerdere beeldjes, op een cd mee naar huis krijgen. Tegen een kleine vergoeding vanzelfsprekend.

Ga je golfen in de Algarve, is een pakket bij de Pestana groep aan te bevelen. Even een top vier van de banen die we hebben gespeeld, en waarvan je het verslag op de site kunt terugvinden:
1. Gramacho en Vila Sol
3. Vale de Pinta
4. Alto Golf

Comment on this Article:Gratis E-book? Schrijf in voor de NieuwsbriefGratis online golf kijken !

Video

Raphael Nadal over de mentale kant van golf (video)

Nadal

Dat veel tennissers van golf houden is algemeen bekend. Ivan Lendl overwoog ooit nog eens een professionele carriere in golf na zijn tennisloopbaan. Ook Raphael Nadal is een enthousiast golfer. In onderstaande video vertelt hij over zijn ervaringen.

Wedstrijd met plastic golfclubs

plastic

Je kan de mannen van Dude Perfect van alles verwijten, behalve dat ze niet creatief zijn. In deze video doen de mannen een onderlinge competitie met , jawel, plastic golfclubs. Je kent ze wel, van de kleine setjes die je aan je (klein)kinderen geeft als eerste golfset. Kijk en lach… …

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Golfbanen in Spanje-Costa Brava

Bekijk de banen op een grote kaart

Laatste ratings op baanratings.nl