Home » -travel »blog »Duitsland » Currently Reading:

Golfbaan Paderbornerland, mooi golfen over de grens

oktober 12, 2011 -travel, blog, Duitsland No Comments

In Paderborn, zo’n 2,5 uur vanaf Utrecht, ligt golfbaan Paderbornerland. Keuze uit drie lussen van negen holes zorgen ervoor dat de caddiemaster je indeelt bij aankomst. De besproken starttijden blijken niet heel erg noodzakelijk. Op de uitgereikte scorekaart staan de rode en daarna de groene negen. We mogen afslaan wanneerwe willen.

Het eerste dat opvalt is de bijzondere driving range. En dan vooral het dak dat compleet bedekt is met zonnepanelen. De subsidieregelingen voor deze milieuvriendelijke manier energie-opwekking zijn kennelijk in Duitsland wat soepeler dan bij ons.

Maar meer over de baan. Zoals gezegd bestaat Paderbornerland uit 27 holes. Deze golfbaan is bijna 30 jaar geleden aangelegd en is een pittige test. Combinatie rood-groen blijkt vanaf de backtees een ruime zes en halve kilometer. Bijna iedere par vijf meet meer dan 500 meter. Ook de par drie’s zijn niet vaak korter dan een ijzer vijf. De par viers zouden dan wat meer lucht moeten geven. Daar zit dan ook wel wat afwisseling in. De baan vergt wel goed coursemanagement, opleggen of ervoor gaan, die afweging moet wel eens gemaakt worden.

Zoek je een golfarrangement in Duitsland? Overweeg dan eens deze regio. Op de banen die we hier speelden was iedereen zeer aardig en gastvrij. In het zonnige zuiden kom je wel eens Duitsers tegen op een golfbaan die wat minder van de etiquette begrijpen. En dan niet alleen golftechnisch gesproken.

Er zijn over de grens natuurlijk vele golfarrangementen te boeken. Via Pin High was dit een prima pakketje, in combinatie met het Best Western Hotel in Bad Lippspringe. Een wat ouder hotel dat een flinke oppepper heeft gekregen en inmiddels is voorzien van een wellnesscenter. En met de Sennelager Golfclub Bad Lippspringe en deze golfbaan Paderbornerland heb je meer dan voldoende uitdaging op ieder niveau.

Hole negen groen, als mooie afsluiting. De ruime fairway van deze par vijf brengt je naar de dubbele green, afgeschermd door water. Het naastgelegen terras is een 19e hole pur sang. Lekkere maaltijdsalades en Duitse worstspecialiteiten smaken goed na een vermoeiende ronde golf….

 

Comment on this Article:Gratis E-book? Schrijf in voor de NieuwsbriefGratis online golf kijken !

Video

Raphael Nadal over de mentale kant van golf (video)

Nadal

Dat veel tennissers van golf houden is algemeen bekend. Ivan Lendl overwoog ooit nog eens een professionele carriere in golf na zijn tennisloopbaan. Ook Raphael Nadal is een enthousiast golfer. In onderstaande video vertelt hij over zijn ervaringen.

Wedstrijd met plastic golfclubs

plastic

Je kan de mannen van Dude Perfect van alles verwijten, behalve dat ze niet creatief zijn. In deze video doen de mannen een onderlinge competitie met , jawel, plastic golfclubs. Je kent ze wel, van de kleine setjes die je aan je (klein)kinderen geeft als eerste golfset. Kijk en lach… …

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Golfbanen in Duitsland

Bekijk de banen op een grote kaart

Laatste ratings op baanratings.nl