Home » blog »Duitsland » Currently Reading:

Golfbaan Bad Lippspringe, fore voor parachutisten

oktober 2, 2011 blog, Duitsland No Comments

Hoe heerlijk voelt het om een golfbaan bijna voor jezelf te hebben? In de zoektocht naar altijd weer dat pareltje net over de grens, kwamen we terecht in Bad Lippspringe. Een leuk dorpje in Duitsland zo’n 2,5 uur van Utrecht. De plaatselijke golfbaan bleek een aangename verassing!

20111002-092506.jpgZittend op het terras van ons hotel, hadden we de avond ervoor al parachutisten zien springen die ergens in de buurt geland moesten zijn. Bij aankomst op de golfbaan bleek deze naast het vlegveld te liggen. De baan is dan ook niet vernoemd naar het dorp Bad Lippspringe, maar blijkt Brits eigendom te zijn geweest. The British Army Sennelager Golfclub is de naam van deze heerlijk rustige bosbaan.

Inmiddels huist hier een golfvereniging die actief voor leden wedstrijden organiseert. Echter blijft er veel ruimte over voor gastspelers. Die worden dan ook in alle vriendelijkheid ontvangen. Verwacht geen vijf sterren golfresort, maar de 18 holes door naaldbomen zijn zeker de moeite waard. zijn er beginnende golfers in je gezelschap, kunnen deze terecht op de 9 holes baan die wat vriendelijker en wijdser is.
20111002-092458.jpgOp zaterdagochtend blijkt er een jeugd open na ons van start te gaan. Voor deze kids uit spelend hebben we verder heerlijk van de baan kunnen genieten en praktisch niemend gezien. De holes blijken verassend te zijn. Lange par 3′s, par 5′s met een dubbele dogleg, en regelmatig een korte par vier met waar je je hoofd erbij moet houden.

Hole negen bijvoorbeeld, een blind teeshot en uiteindelijk blijkt twee keer een ijzer zeven de juiste keuze om de greente bereiken. Of hole vijftien, waar een mooie vallei je bal onvangt en je daarna de hoger gelegen green moetzien te bereiken. Dit is meteen zo’n hole ware je met een wat hoge drive, kans hebt een vliegtuig te raken. De aanvliegroute voor de landing blijkt boven de vijftiende fairway te liggen!

20111002-092447.jpg

Vliegtuigjes die op weg zijn om weer wat parachutisten op te pikken. Het geeft een apart “army” sfeertje; om je heen landende para’s, de legerjeep die de ballen raapt op de driving range, de baan die ontworpen is door een Engelse luitenant. Het maakt golfbaan Bad Lippspringe zeer de moeite waard. En daarna genieten van de Duitse specialiteiten. Wat wil je nog meer?!

 

Comment on this Article:Gratis E-book? Schrijf in voor de NieuwsbriefGratis online golf kijken !

Video

Raphael Nadal over de mentale kant van golf (video)

Nadal

Dat veel tennissers van golf houden is algemeen bekend. Ivan Lendl overwoog ooit nog eens een professionele carriere in golf na zijn tennisloopbaan. Ook Raphael Nadal is een enthousiast golfer. In onderstaande video vertelt hij over zijn ervaringen.

Wedstrijd met plastic golfclubs

plastic

Je kan de mannen van Dude Perfect van alles verwijten, behalve dat ze niet creatief zijn. In deze video doen de mannen een onderlinge competitie met , jawel, plastic golfclubs. Je kent ze wel, van de kleine setjes die je aan je (klein)kinderen geeft als eerste golfset. Kijk en lach… …

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Golfbanen in Duitsland

Bekijk de banen op een grote kaart

Laatste ratings op baanratings.nl