Home » blog » Currently Reading:

Golf en Fit op Edda Huzid

maart 4, 2014 blog No Comments

Dat rijmt niet alleen, het verwijst ook naar de op 1 maart geopende fitnessruimte op Golfbaan Edda Huzid. De toegankelijke baan in het Gelderse Voorthuizen heeft één van de vergaderzalen omgebouwd en daarmee haar faciliteiten uitgebreid.

De initiators van het idee zijn Aimfit, specialist in personal training en fysiotherapie, en de Pro’s van de Edda Huzid Golfacademy . PGA Professional Jelle Tarnóczy:”Wij geloven erg in golf-fitness als aanvulling op ons lesprogramma. Met een aantal simpele oefeningen kan iemand aantoonbaar zijn of haar spel verbeteren. Het versterken van mobiliteit en stabiliteit kan meer constantheid in de swing  opleveren en natuurlijk meer lengte in de slagen.”

Collega pro Raymond Stoop vult aan: “Golf-fitness is tegenwoordig echt niet alleen voorbehouden aan de topspelers. Met deze ruimte maken we het voor iedereen laagdrempelig en bereikbaar. Als we onze leerlingen fitter maken, kunnen ze beter en langer blijven golfen, maar ook de kans op blessures verminderen”.

edda-huzid-fitness-3klBeide Pro’s zijn TPI (Titleist Performance Institute) Certified,  net als Noah André van Aimfit: “Het is fijn dat we alle drie door TPI zijn opgeleid. Dat maakt dat we ‘dezelfde taal’ spreken. We hebben verschillende pakketten met lessen en trainingen uitgewerkt, waarbij we samenwerken om golfers beter te maken”.

Behalve op exclusieve clubs is het nog geen gemeengoed dat golfers op de locatie van de golfbaan beschikking hebben over een fitnessruimte. Op Edda Huzid kunnen de leden vanaf € 12,95 per maand aan hun conditie werken. Maar ook niet-leden, of zelfs niet-golfers kunnen een abonnement afsluiten.

Comment on this Article:Gratis E-book? Schrijf in voor de NieuwsbriefGratis online golf kijken !

Video

Raphael Nadal over de mentale kant van golf (video)

Nadal

Dat veel tennissers van golf houden is algemeen bekend. Ivan Lendl overwoog ooit nog eens een professionele carriere in golf na zijn tennisloopbaan. Ook Raphael Nadal is een enthousiast golfer. In onderstaande video vertelt hij over zijn ervaringen.

Wedstrijd met plastic golfclubs

plastic

Je kan de mannen van Dude Perfect van alles verwijten, behalve dat ze niet creatief zijn. In deze video doen de mannen een onderlinge competitie met , jawel, plastic golfclubs. Je kent ze wel, van de kleine setjes die je aan je (klein)kinderen geeft als eerste golfset. Kijk en lach… …

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Golfbanen in België

Bekijk de banen op een grote kaart

Laatste ratings op baanratings.nl