Home » -travel »blog »Dubai »Nieuwsbrief » Currently Reading:

Golf by night in Dubai

mei 1, 2011 -travel, blog, Dubai, Nieuwsbrief No Comments

Bij Dubai denk je meteen in XXL en alles kan. De golfbanen in Dubai doen volledig recht aan dit vooroordeel. De denkwijze is min of meer; als het overdag te warm is om te golfen, zou het mooi zijn om ’s avonds te kunnen spelen.

Dan verlichten we toch gewoon de baan! En zo vind je dus een prachtige championshipscourse op de Emirates Golfclub waar je in het donker kunt golfen….

Warm!

Voor ons was het de eerste keer in Dubai. De meest ideale reisperiode is van november tot april. De warmte komt dus eind april al aardig opzetten en brengt het kwik overdag in de zon al tot zo’n 40 graden. Door de ligging rond de evenaar schijnt de koperen ploert erg fel en kun je zonder bescherming van zonnebrandcreme of kleding het hooguit 15 minuten uithouden. Onder een parasol aan het strand of zwembad is het dan beter uit te houden.

Golfbanen in Dubai

In de “winter” is de temperatuur draaglijk met een graad of 25, wat Dubai dan tot een prachtige golfbestemming maakt. Er liggen in dit Emiraat schitterende banen van de hand van Ernie Els en Colin Montgomerie.

Wij speelden op de Emirates Golfclub waar de Majlis (spreek uit Ma-dji-lis), en de Faldo course liggen te wachten. De Majlis is de baan waar jaarlijks de Dubai Desert Classic gehouden wordt. De Faldo is de nieuwste aanwinst, en meteen bij de aanleg uitgerust met verlichting.

Golfen in Dubai met reuze-wolkenkrabbers op de achtergrond heeft al iets speciaals, maar in het donker geeft dit een surrealistisch gevoel. Onze starttijd is om 19.30 (het is dan al pikdonker). Even nog wat ballen slaan op de driving range.

Naar de green op hole 18

De ballen liggen keurig opgestapeld in een piramide te wachten en de buggy (bij de greenfee inbegrepen) wordt netjes voor gereden. Uitgerust met GPS, een koelbox met ijs inclusief flesjes water, en een bakje groen zand om je divots mee te vullen. Het lijkt Augusta wel….

Meest ideale verlichting

In Nederland hebben we natuurlijk verlichting op de meeste driving ranges. Daarbij zijn verschillende mogelijkheden om de bal optimaal te kunnen zien:

  • De lampen op de grond, schijnend naar boven.
  • Verlichting van achter om de balvlucht te kunnen volgen
  • Een lichtmast met de lampen naar beneden gericht

Dit laatste wordt toegepast op de Faldo course en blijkt prima om je bal te kunnen zien. Om de 75 meter staat een mast met twee lampen. Het hoogste deel van de balvlucht is niet zichtbaar maar zodra de bal daalt, is ie weer goed te volgen.

Moeilijke baan

Advies is wel om op de fairway te blijven aangezien de rough niet verlicht is. Spelend van de backtees blijkt de Faldo een pittige baan. Met hier en daar juweeltjes van holes zoals de par 3 twaalfde over water, of de par 4 achttiende waar je zelfs na een goede drive een lastige keuze overhoudt. Gaan voor de green, beschermd door water? Of toch maar een lay-up en hopen op een chip-put voor par.

Ben je in Dubai en heb je de mogelijkheid, speel dan een avondronde op de verlichte Faldo course. Een aparte ervaring!

Comment on this Article:Gratis E-book? Schrijf in voor de NieuwsbriefGratis online golf kijken !

Video

Raphael Nadal over de mentale kant van golf (video)

Nadal

Dat veel tennissers van golf houden is algemeen bekend. Ivan Lendl overwoog ooit nog eens een professionele carriere in golf na zijn tennisloopbaan. Ook Raphael Nadal is een enthousiast golfer. In onderstaande video vertelt hij over zijn ervaringen.

Wedstrijd met plastic golfclubs

plastic

Je kan de mannen van Dude Perfect van alles verwijten, behalve dat ze niet creatief zijn. In deze video doen de mannen een onderlinge competitie met , jawel, plastic golfclubs. Je kent ze wel, van de kleine setjes die je aan je (klein)kinderen geeft als eerste golfset. Kijk en lach… …

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Golfbanen in Verenigde Arabische Emiraten (Dubai)

Bekijk de banen op een grote kaart

Laatste ratings op baanratings.nl