Home » -travel »België »blog »Europa »Hotels »nieuwbrief »Nieuwsbrief »Nieuwsbrief »Wijn » Currently Reading:

Gastronomisch golfgenot in België; Spiegelven

Heren, zorg dat je na het lezen van dit stukje, je plannen goed overbrengt bij de dames. Want deze golfbestemming wil je niet missen maar een golfweekendje België krijgt niet iedereen er thuis zomaar doorheen. Maar als er voor de dames ook wat “te halen” valt, maakt dat het een stuk makkelijker.

Dus benadruk vooral dat in de buurt van Genk de shopping outlet  Maasmechelen Village  te vinden is, dat je haar meeneemt naar een hotel met een zwembad, solarium en sauna en dat er een topdiner op tafel komt nadat ze terug is van het inkopen doen…..

De ideale ingrediënten dus, voor een lekker golfarrangement in België,  naar golfbaan Spiegelven. Het hotel dat op de golfbaan staat is genaamd Stiemerheide en is van alle luxe voorzien. De eerder genoemde ontspanningsfaciliteiten doen je heerlijk bijkomen na een ronde golf. Maar ben je een liefhebber van lekker eten, boek dan zeker een vijf of zes gangendiner bij je golfarrangement. De keuken is echt fantastisch!

Het nieuwe restaurant

Over het hotel verder niets dan goeds. Er is een mogelijkheid om op het terras gescheiden te zitten van de golfers. Niet iedere hotelgast komt om te golfen en zit te wachten op de sterke verhalen van hole 19. Later op de avond is het gezellig in de knus ingerichte bar. Daar kun je overigens ook prima een hapje eten wanneer je niet in restaurant de Kristalijn terecht kunt (of wilt). Één dezer dagen opent het nieuwe restaurant haar deuren en zal de kwaliteit alleen maar toenemen.

De wijnkast is indrukwekkend

Wanneer je de parkeerplaats af loopt op weg naar het hotel,wordt je blik gevangen door de driving range. Helaas geen visitekaartje…. Maar wat heb je meer nodig dan een mat en wat ballen? De oefengreens daarentegen zijn in topconditie. Voordat je afslaat op de eerste hole, kun je daar nog even de snelheid testen.

Die eerste hole is een rustig en makkelijk begin. Deze korte par vier kun je met twee rustige ijzers prima halen. Hou niet te veel links aan, je bal kan dan de helling af rollen of je hebt een boom in de lijn naar de green. De eerste holes liggen mooi in het bos en dagen je langzaam maar zeker steeds meer uit.

Als je na hole negen oversteekt naar  de tiende tee, wordt je getrakteerd op een mooi uitkijkje.  De fairway ligt een meter of dertig lager en glooit in een dogleg naar rechts. Deze par vijf is voor de bikkels in twee keer te halen, maar dan moet de lijn vanaf de tee scherp genoeg zijn.

De snelweg is op hole tien en elf goed hoorbaar, maar wanneer je op de par drie twaalfde boven komt na de trappen richting herentee, moet je je hoofd er weer even bijhouden. Dertien en veertien zijn ook prima holes maar het spectaculaire sluitstuk is toch de par vijf achttiende. Of je nu in twee, drie of vier slagen naar de green gaat, de grote vijver is altijd een beproeving. En iedere bal in het water levert vermaak op voor de spelers op het terras!

Golfbaan Spiegelven is zeer de moeite waard en een uitdaging voor alle niveaus. De baan is zeker niet makkelijk, maar een genot om te spelen door de afwisseling en hoogteverschillen. In combinatie met hotel Stiemerheide hoef je de auto niet meer in na je ronde en kun je genieten van de luxe en het toprestaurant.

Golfarrangement Stiemerheide

Comment on this Article:Gratis E-book? Schrijf in voor de NieuwsbriefGratis online golf kijken !

Video

Raphael Nadal over de mentale kant van golf (video)

Nadal

Dat veel tennissers van golf houden is algemeen bekend. Ivan Lendl overwoog ooit nog eens een professionele carriere in golf na zijn tennisloopbaan. Ook Raphael Nadal is een enthousiast golfer. In onderstaande video vertelt hij over zijn ervaringen.

Wedstrijd met plastic golfclubs

plastic

Je kan de mannen van Dude Perfect van alles verwijten, behalve dat ze niet creatief zijn. In deze video doen de mannen een onderlinge competitie met , jawel, plastic golfclubs. Je kent ze wel, van de kleine setjes die je aan je (klein)kinderen geeft als eerste golfset. Kijk en lach… …

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Golfbanen in Italië

Bekijk de banen op een grote kaart

Laatste ratings op baanratings.nl