Home » -travel »blog »Nederland »Nieuws » Currently Reading:

Feestelijk openingsweekend Golfbaan Stippelberg

april 19, 2011 -travel, blog, Nederland, Nieuws No Comments

Na de in gebruik name van de driving range in mei 2010, drie keer negen holes (juni en oktober2010, maart 2011) en het clubhuis in januari 2011, vindt op zaterdag 21 mei a.s. de officiële opening van Golfbaan Stippelberg plaats. De 27-holes ledenbaan met internationale allure, telt inmiddels bijna 1.000 leden en is onderdeel van het Integraal Gebiedsprogramma van de Gemeente Gemert-Bakel.

De uitdagende par-3 op hole 14.

Golfbaan Stippelberg is gesitueerd in een waterrijk en rustig natuurgebied in Noord Brabant. De strategisch gelegen holes, geonduleerde fairways, grote grillige bunkerpartijen, mooie bosranden en grote waterplassen, maakt  Golfbaan Stippelberg  bijzonder en eigentijds. Geïnspireerd door de omringende natuurgebieden, bracht Michiel van der Vaart van JolGolfDesign de vormen, stuifduinen en heidegebieden – na honderd jaar intensieve landbouw – als een soort ruilverkaveling maar dan omgekeerd,  terug in dit Brabants landschap.  Bewust werd bij het ontwerp van Golfbaan Stippelberg  rekening gehouden met mogelijke grote toernooien in de toekomst, waarbij bepaalde holes verlengd of verwisseld kunnen worden. Op termijn is er dan ook een keuzemogelijkheid om op een van de vier teegrounds te starten, terwijl momenteel op deze vier teegrounds van zes afslagplaatsen: De back- front- en medaltees voor heren en dames wordt gespeeld.

Hole 9 van de Executive Course en hole18 van de Championship Course eindigen beiden bij het clubhuis.

Rondom de officiële opening van het golfcomplex staan een aantal feestelijke activiteiten gepland, zoals op zaterdag 21 mei een bijzondere golfwedstrijd voor een nog nader bekend te maken goed doel en op zondag 22 mei een feestelijke ledenwedstrijd. Tijdens beide wedstrijden zijn de verrichtingen van de golfspelers vanaf de zijlijn te volgen voor publiek. Voor geïnteresseerden biedt golfbaan Stippelberg eenmalig de mogelijkheid deel te nemen aan een rondleiding over de golfbaan. Daarnaast zijn diverse festiviteiten op het feestterrein bij het clubhuis aan de Hooizak 7 te Bakel.

Verdere informatie volgt binnenkort op: www.golfbaan-stippelberg.com

Comment on this Article:Gratis E-book? Schrijf in voor de NieuwsbriefGratis online golf kijken !

Video

Raphael Nadal over de mentale kant van golf (video)

Nadal

Dat veel tennissers van golf houden is algemeen bekend. Ivan Lendl overwoog ooit nog eens een professionele carriere in golf na zijn tennisloopbaan. Ook Raphael Nadal is een enthousiast golfer. In onderstaande video vertelt hij over zijn ervaringen.

Wedstrijd met plastic golfclubs

plastic

Je kan de mannen van Dude Perfect van alles verwijten, behalve dat ze niet creatief zijn. In deze video doen de mannen een onderlinge competitie met , jawel, plastic golfclubs. Je kent ze wel, van de kleine setjes die je aan je (klein)kinderen geeft als eerste golfset. Kijk en lach… …

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Golfbanen in Zweden

Bekijk de banen op een grote kaart

Laatste ratings op baanratings.nl