Home » blog »Maarten Lafeber » Currently Reading:

European Tour: Maarten Lafeber na superronde in top Portugal-Masters

oktober 1, 2011 blog, Maarten Lafeber No Comments


Maarten Lafeber
kende vandaag een superstart in de eerste ronde van het Portugal Masters, dat deel uitmaakt van de European Tour. Lafeber speelde zeer sterk en had veel birdiekansen en wist die goed te benutten.

De Nederlandse golfer bracht de derde beste score binnen, een zes onder par 66, maar vond zichzelf na dag één terug op een gedeeld zevende plaats. Een bemoedigend resultaat voor Lafeber die nog flink wat geld bij elkaar moet spelen om zijn tourkaart voor 2012 te behouden.

Maarten Lafeber startte op hole 10 en stond na drie holes spelen op -3 na een birdie en eagle op hole 11 en 12.  Tot aan de turn maakte Lafeber nog drie birdies en een bogey waarmee hij de negen holes in slechts 31 slagen afsloot. Na de turn ging Lafeber onverminderd verder, na birdies op hole 2 en 3 kwam de teller op -7. De bogey op zijn laatste hole hield hem van de tweede plaats in het klassement na de eerste dag.

Dat klassement wordt aangevoerd door James Kingston. De Zuid Afrikaan bracht een acht onder par 64 binnen en staat een slag los van de rest van het veld. Met zeven birdies in acht holes was Kingston ontketend. Achter hem zitten echter  30 spelers op drie slagen achterstand.

Joost Luiten maakte 67 en Robert-Jan Derksen 69. Allemaal prima scores maar het zit dus dicht bij elkaar. Derksen komt bijvoorbeeld op een gedeeld 42e plek uit. Floris de Vries heeft na zijn ronde level par, nog drie dagen om te klimmen in het klassement.

 

Comment on this Article:Gratis E-book? Schrijf in voor de NieuwsbriefGratis online golf kijken !

Video

Raphael Nadal over de mentale kant van golf (video)

Nadal

Dat veel tennissers van golf houden is algemeen bekend. Ivan Lendl overwoog ooit nog eens een professionele carriere in golf na zijn tennisloopbaan. Ook Raphael Nadal is een enthousiast golfer. In onderstaande video vertelt hij over zijn ervaringen.

Wedstrijd met plastic golfclubs

plastic

Je kan de mannen van Dude Perfect van alles verwijten, behalve dat ze niet creatief zijn. In deze video doen de mannen een onderlinge competitie met , jawel, plastic golfclubs. Je kent ze wel, van de kleine setjes die je aan je (klein)kinderen geeft als eerste golfset. Kijk en lach… …

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Golfbanen in Tsjechië

Bekijk de banen op een grote kaart

Laatste ratings op baanratings.nl