Home » -travel »blog »Dubai »Midden Oosten »nieuwbrief »Nieuwsbrief » Currently Reading:

Emirates Golf in Dubai, speel je eigen Desert Classic

mei 15, 2011 -travel, blog, Dubai, Midden Oosten, nieuwbrief, Nieuwsbrief No Comments

Van banen waar wedstrijden van de European Tour worden gespeeld, mag je verwachten dat alles dik in orde is. Dat is een understatement bij betreding van de Emirates Golfclub in Dubai, waar jaarlijks de Tour neerstrijkt voor de Dubai Desert Classic. In 2003 overigens gewonnen door Robert-Jan Derksen.

Je krijgt er namelijk het gevoel je eigen Desert Classic te spelen….

Dubai is nog steeds in ontwikkeling en staat vol met onafgebouwde wolkenkrabbers. “Te koop of te huur” zijn termen die je op veel gebouwen terugziet. Wanneer je vanaf het vliegveld de Sheikh Zayed Road op draait, is de bebouwing links en rechts van deze snelweg toch wel indrukwekkend.

De Emirates Towers staan aan het begin van een zeer dicht bebouwd gebied, met onder andere de Burj Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld, zo’n 840 meter hoog. Daarna volgt op weg naar het stadsdeel Jumeirah een gebied met louter laagbouw. Hier wonen de rijkere Arabieren en hebben de Sheiks hun paleizen.

Er wordt gewerkt aan een extra vliegveld aan de zuidkant van de stad maar met de taxi bereik je de Emirates Golfclub nu al in 40 minuten. Aan de poort wordt je met een vriendelijke glimlach begroet door de veelal Pakistaanse medewerkers. De oprijlaan brengt je daarna richting het prachtige clubhuis in de stijl van bedoeïenen tenten.

Veel werknemers in Dubai komen uit Pakistan, Sri-Lanka en Aziatische landen. Je zou ze kunnen betitelen als gastarbeiders maar de plaatselijke bevolking is vaak simpelweg al “rijk genoeg” (olie). Die werken dus bijna niet of bekleden hoge functies. De bevolking bestaat ook slechts voor zo’n 10% uit autochtonen. Verder zie je zakenlui en expats en is de voertaal dus ook vooral Engels.

Deze Pakistani bijvoorbeeld,  zijn verplicht een baan te hebben om een verblijfsvergunning te krijgen. Wanneer ze hun werk verliezen, en binnen twee maanden geen nieuwe baan hebben, moeten ze terug naar het land van herkomst. Een ideale situatie voor iedereen aangezien deze mensen zoveel verdienen dat ze hun hele familie kunnen onderhouden.

Terug naar de golfbaan. Na de oprit staan er bij de Bag Drop Off medewerkers klaar om je tas in ontvangst te nemen. Je parkeert daarna je auto, gaat je melden in het clubhuis en daarna staat bij de driving range een golfbuggy  klaar met je tas erop. Aan de ene kant van de buggy een koelbox met veel ijs en 2 flesjes water. Aan de andere kant een bakje met groen zand erin. Inderdaad, om de plaggen op te vullen!

Buggy, twee drankjes, twee handdoekjes, onbeperkt driving range ballen (opgestapeld in piramides); alles zit bij de greenfeeprijs inbegrepen. Op weg naar de eerste tee zet je de GPS aan die je op de fairway vertelt hoever het nog naar de vlag is.

We spelen de Majlis (spreek uit Ma-dji-lis) chamionshipscourse die begint met een pittige par vier van ruim 400 meter. Gaandeweg zijn de holes stuk voor stuk juweeltjes. Optimaal in conditie, greens die dag negen op de stimpmeter (bijna tourspeed).

De teeshots dienen accuraat te zijn en vooral geplaatst te worden. Op tactische plaatsen liggen bunkers of wasteland area’s waar je niet wil komen….. Om ons te meten met de tourprofessionals spelen we ook maar van de backtees en hebben een ruime 6680 meter te overbruggen om de par 72 baan te volbrengen.

Na iedere hole staat een water vulpunt waar je zelfs op het heetst van de dag (45 graden) nog heerlijk koud water uit haalt. Hoe doen ze dat toch? De meest ideale tijd om te golfen in Dubai is toch wel van november tot maart, daarna wordt het simpelweg te heet.

De afwisseling in de holes maakt het spelen zeer aangenaam en dat rechtvaardigt de plek in de top 100 van beste banen ter wereld in 2010. En natuurlijk even de foto van het meest gefotografeerde teeshot van Dubai op hole 8. Je denkt dat je de hoek wel iets kunt afsnijden, maar na het advies om niet te scherp te spelen, ben je blij dat je net de fairway hebt gehaald. Het vertekend enorm, misschien door al die gebouwen op de achtergrond.

Golf in Dubai is zeker niet de enige interessante bezigheid. Ben je hier voor zaken en heb je wat tijd over, bezoek de Emirates Golfclub en speel de Majlis of Faldo course. Deze laatste is verlicht wat spelen in de avond (minder warm) mogelijk maakt.

Golfvakanties Dubai  ,  Faldo Course

Comment on this Article:Gratis E-book? Schrijf in voor de NieuwsbriefGratis online golf kijken !

Video

Raphael Nadal over de mentale kant van golf (video)

Nadal

Dat veel tennissers van golf houden is algemeen bekend. Ivan Lendl overwoog ooit nog eens een professionele carriere in golf na zijn tennisloopbaan. Ook Raphael Nadal is een enthousiast golfer. In onderstaande video vertelt hij over zijn ervaringen.

Wedstrijd met plastic golfclubs

plastic

Je kan de mannen van Dude Perfect van alles verwijten, behalve dat ze niet creatief zijn. In deze video doen de mannen een onderlinge competitie met , jawel, plastic golfclubs. Je kent ze wel, van de kleine setjes die je aan je (klein)kinderen geeft als eerste golfset. Kijk en lach… …

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Golfbanen in Verenigde Arabische Emiraten (Dubai)

Bekijk de banen op een grote kaart

Laatste ratings op baanratings.nl