Home » blog »European Tour »Joost Luiten »tour » Currently Reading:

Dubai Worldchampionship: Gat tussen Luke Donald en Rory McIlroy wordt kleiner

december 9, 2011 blog, European Tour, Joost Luiten, tour No Comments

De tweede dag van het Dubai World Championship liep voor een aantal spelers niet zoals ze dat graag gezien hadden. Rory McIlroy die gisteren zo vol overtuiging startte met een ronde van 66 (-6) kwam vandaag niet verder dan een ronde van 71 (-1). En hoewel hij daarmee zijn voorsprong op Luke Donald niet kon uitbouwen, was het wel voldoende om zijn positie op de 3e plaats vast te houden.

Rory McIlroy voelt de hete adem van Luke Donald in zijn nek.

Luke Donald daarentegen die de eerste dag op level par bleef steken, klom vandaag dankzij een ronde van 68 (-4) van de gedeelde 26e plaats naar de gedeelde 12e plaats met nog slechts drie slagen achterstand op zijn grootste en enige concurrent voor de Europese titel Rory McIlroy die zijn hete adem in de nek voelt. Realistisch gezien moet er een wonder gebeuren wil het Rory McIlroy lukken om Luke Donald van de eerste plaats in de ranking verdrijven. Luke Donald die in de wandelgangen ook wel “Mr Consistency” wordt genoemd hoeft er ‘alleen’ maar voor te zorgen dat hij in de buurt van Rory McIlroy blijft om zijn Europese titel veilig te stellen.

Ook Joost Luiten had zich zijn tweede ronde wel iets anders voorgesteld. Gisteren meldde Joost nog : ”Het was vandaag helaas niet  mijn dag. Ik speelde van tee tot green niet eens zo slecht maar ik kreeg er echt geen putt in. Als je 36 putts nodig hebt voor 18 holes dan weet je dat je een lage score wel kan vergeten. Ik raak 11 fairways en 14 greens, dus daar lag het gewoon niet aan. Morgen maar gewoon een lage ronde neerzetten.” Maar met zijn ronde van 71 (-1) van vandaag (5 birdies en 4 bogies) kon hij wederom niet echt overtuigen en staat hij voorlopig op de gedeelde 47e plaats. Maar, met twee goede slotrondes kan Joost wellicht nog voldoende op het leaderboard stijgen om zich eventueel nog bij de beste 15 van de Europese ranking te plaatsen.

Held van de dag vandaag was echter de Spanjaard Alvaro Quirros die met een evenaring van het baanrecord van 64 (-8) van de 5e naar de 1e plaats op het leaderboard sprong met vier slagen voorsprong op de nummer twee de Zweed Peter Hanson die vandaag bleef steken op een ronde van level par. De 3e plaats wordt met een totaalscore van -7 gedeeld door de Engelsman Robert Rock en Rory McIlroy.

Klik hier voor het leaderboard.

Comment on this Article:Gratis E-book? Schrijf in voor de NieuwsbriefGratis online golf kijken !

Video

Raphael Nadal over de mentale kant van golf (video)

Nadal

Dat veel tennissers van golf houden is algemeen bekend. Ivan Lendl overwoog ooit nog eens een professionele carriere in golf na zijn tennisloopbaan. Ook Raphael Nadal is een enthousiast golfer. In onderstaande video vertelt hij over zijn ervaringen.

Wedstrijd met plastic golfclubs

plastic

Je kan de mannen van Dude Perfect van alles verwijten, behalve dat ze niet creatief zijn. In deze video doen de mannen een onderlinge competitie met , jawel, plastic golfclubs. Je kent ze wel, van de kleine setjes die je aan je (klein)kinderen geeft als eerste golfset. Kijk en lach… …

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Golfbanen in Turkije

Bekijk de banen op een grote kaart

Laatste ratings op baanratings.nl