Home » blog »Frankrijk » Currently Reading:

Deel twee in Franche Comté, met een Nederlands tintje

oktober 10, 2012 blog, Frankrijk No Comments

Heb je het eerste deel van ons golfavontuur in de Franche Comté al gelezen? We begonnen in het Jura gebergte en vervolgen de trip in westelijke richting naar Lons le Saunier. Een middelgrote plaats waar we verblijven in Golfhotel Golf du Val de Sorne. Hier zijn ze wel gewend om met Nederlandse golfreizigers om te gaan.

Nederlands welkom

In het Nederlands worden we door receptioniste Geertruud verwelkomd. De directeur Monsieur Laurent vertelt over de samenwerking met Pin High die al vele golfers deze kant op stuurde. De golfbaan is prachtig gelegen. Je kijkt omhoog tegen de met wijnranken begroeide heuvels. De baan is samengesteld uit vele stukken land voordat de 90 ha bij elkaar kwam.  Door de ingewikkelde structuur van eigendom van de gronden, moest er heel wat land gekocht, gehuurd of geruild worden voordat de golfbaan kon worden aangelegd. Helaas kunnen we door de overvloedige regenval alleen de eerste negen holes spelen.

Maar dat we nog een keer terug moeten voor de tweede negen staat buiten kijf. De greens van deze baan zijn perfect, de layout is mooi en de “back nine” lopen nog iets meer tegen de bergehellingen omhoog met spectaculaire uitzichten. Na de ronde is het heerlijk dineren in het hotelrestaurant. Knus verdeeld in diverse ruimtes, met uitzicht op de baan. www.valdesorne.fr/nl

Onze kamer is bovenproportioneel. Veel ruimte, modern ingericht en als je in de ruime badkamer met jetstreamdouche nog niet voldoende hebt, kun je de Spa van het hotel lekker nasoezen van een dagje buitenlucht. Mocht je van sauna  houden, is er in Lons-le-Saunier de Ledonia Spa welke valt onder de organisatie Jura Thermes.  http://www.jura-thermes.com/index.php . Verwacht geen uitgebreid saunalandschap als bv grote complexen in Nederland, maar een oud Frans badhuis met een sauna, stoombad en diverse behandelingen.

Golf de Besancon

Na een uitgebreid ontbijt (de tijd van alleen een croissant met jam is voorbij), rijden we richting Besancon. De gelijknamige golfbaan ligt een kwartiertje buiten de stad. Ook hier hebben we een beetje pech dat de greens net geprikt worden. Starten op 10 stelt die confrontatie een beetje uit, maar na negen holes op mooie greens, krijgen we op hole 1 tm 9 zes wintergreens te verduren.

De baan is verder licht glooiend met afwisselende holes. Van doglegs die 90 graden de hoek om gaan, tot lange “tunnels” van bomen om doorheen te mikken. Het clubhuis is qua kleedkamers en toiletten wel aan een opknapbeurtje toe. www.golfbesancon.com/

Als je deze baan wilt combineren met iets cultureels, dan is de Citadel van Besancon een bezoek waard. Trek daar gerust een dag voor uit. Dit bouwwerk staat op de Werelderfgoed lijst van Unesco en herbergt diverse musea en zelfs een dierentuin. Is je kennis van het Frans afdoende, dan is een rondleiding door een gids in klederdracht een aanrader. Anders kun je een handheld radio meekrijgen die je van plek tot plek vertelt over de historie. En het laat zich raden dat het zeer de moeite waard is om de muren te beklimmen om te genieten van het uitzicht over de stad, rivier en de heuvels. www.citadelle.com/ Wordt vervolgd in deel drie, met Floating Cabins…..?!

Comment on this Article:Gratis E-book? Schrijf in voor de NieuwsbriefGratis online golf kijken !

Video

Raphael Nadal over de mentale kant van golf (video)

Nadal

Dat veel tennissers van golf houden is algemeen bekend. Ivan Lendl overwoog ooit nog eens een professionele carriere in golf na zijn tennisloopbaan. Ook Raphael Nadal is een enthousiast golfer. In onderstaande video vertelt hij over zijn ervaringen.

Wedstrijd met plastic golfclubs

plastic

Je kan de mannen van Dude Perfect van alles verwijten, behalve dat ze niet creatief zijn. In deze video doen de mannen een onderlinge competitie met , jawel, plastic golfclubs. Je kent ze wel, van de kleine setjes die je aan je (klein)kinderen geeft als eerste golfset. Kijk en lach… …

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Golfbanen in Frankrijk

Bekijk de banen op een grote kaart

Laatste ratings op baanratings.nl