Home » blog » Currently Reading:

De 10 meest unieke golfbanen van de wereld

juli 14, 2014 blog No Comments

10. Palmetto Hall Plantation, South Carolina, Verenigde Staten
De Robert Cupp Course van deze club was de eerste geometrische golfbaan ter wereld. De baan is op de computer ontworpen en de scherpe hoeken en lijnen van greens en bunkers vormen een strak contrast met de gebruikelijke glooiende hellingen.
golf course
9. Coeur d’Alene Golf Resort, Idaho, Verenigde Staten

De rest van de holes op deze baan zijn ook goed, maar hole 14 maakt hem uniek. Afslag is vanaf het vaste land naar een eiland dat dagelijks van locatie veranderd. Binnen twee slagen op het eiland en de veerboot verzorgt de oversteek.

 

 

8. Fossil Trace, Colorado, Verenigde Staten

Sommige van de meest spectaculaire golfbanen ter wereld zijn voormalige mijnen en deze waar klei werd gewonnen voor bakstenen klinkt saai. Maar de fossiele voetsporen van dinosaurussen lopen langs hole 11 tot 15 en zijn het volgen waard.fossil dinosaur

7. Le Touessrouk Golf Course, Port Louis District, Mauritius

Dit tropische eilandje in de stille oceaan is in zijn geheel omgetoverd tot een baan met 18 holes. Paradijslijk eiland met golfbaan wordt, uiteraard, een golfparadijs.

6. El Cameleón van het Fairmont Mayakoba, Quintana Roo, Mexico

Deze tropische baan inclusief mangrovebossen heeft als unieke kenmerk de cenotes, gaten in de grond die toegang geven aan grotten die tot het grondwater reiken en de bal echt opslokken.

5. Nefyn & District Golf Club, Wales, Groot-Brittanië

Een ruige kust met kliffen aan de ene zijde en de steile hellingen van Snowdonia aan de andere zijde, daartussenin in een golfbaan die slim gebruik maakt van deze natuurlijke uitdagingen. Grootste uitdaging voor het volbrengen van de 18 holes is echter de pub die men na hole 15 tegenkomt.

4. Uummannaq, Qaasuitsap, Groenland

De negen holes op de ijsvlakten van Uummannaq vormen ’s werelds meest Noordelijke golfbaan en sinds 1997 worden er de wereldkampioenschappen ‘snow golf’ gehouden. De greens heten whites, de bal is oranje en het is letterlijk de coolste baan die er is.

3. Camp Bonifas, Gedemilitariseerde zone, Korea.

Uitbreiding voor deze baan met één hole is moeilijk doordat hij aan drie kanten aan mijnenvelden grenst. Golfers moeten net als andere bezoekers van de gedemilitariseerde zone een verklaring ondertekenen waarin erkent wordt dat dood door vijandige actie tot de mogelijkheden behoort.

merapi

2. Merapi Golf Course, Yogyakarta Special District, Indonesië

De Merapi vulkaan stoot 300 dagen per jaar rook uit, heeft elke 3-4 jaar een kleine uitbarsting, elke 10-15 jaar een grote uitbarsting en natuurlijk is er een golfbaan op aangelegd.

1. Legend Extreme 19th, Limpopo, Zuid-Afrika

Een baan met één hole waarbij het afslagpunt 400 meter boven de hole ligt en alleen te bereiken is met een helikopter. Knettergek natuurlijk en juist daarom zo uniek.

Bronnen:

Zoover

Golfpacteetimes

Golfeneur

Comment on this Article:Gratis E-book? Schrijf in voor de NieuwsbriefGratis online golf kijken !

Video

Raphael Nadal over de mentale kant van golf (video)

Nadal

Dat veel tennissers van golf houden is algemeen bekend. Ivan Lendl overwoog ooit nog eens een professionele carriere in golf na zijn tennisloopbaan. Ook Raphael Nadal is een enthousiast golfer. In onderstaande video vertelt hij over zijn ervaringen.

Wedstrijd met plastic golfclubs

plastic

Je kan de mannen van Dude Perfect van alles verwijten, behalve dat ze niet creatief zijn. In deze video doen de mannen een onderlinge competitie met , jawel, plastic golfclubs. Je kent ze wel, van de kleine setjes die je aan je (klein)kinderen geeft als eerste golfset. Kijk en lach… …

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Golfbanen in Oostenrijk

Bekijk de banen op een grote kaart

Laatste ratings op baanratings.nl