Home » blog »nieuwbrief »Nieuwsbrief »Nieuwsbrief »tour » Currently Reading:

Christel Boeljon wint in Turkije

mei 8, 2011 blog, nieuwbrief, Nieuwsbrief, Nieuwsbrief, tour No Comments

Christel Boeljon hield haar zenuwen in bedwang en claimde haar eerste  Ladies European Tour titel in het Turkish Airlines Ladies Open op National Golf Club in Antalya. De 23-jarige Nederlandse sloot het tournooi af met een ronde 73 voor een vijf onder par totaal.

Ze eindigde drie slagen los van haar speelpartners Florentyna Parker en Becky Brewerton, die een dubbel bogey maakte op de laatste hole. Eerder had Brewerton  de 16e en 17e gebirdied en kwam binnen twee slagen van de leidster, alleen vond zij tweemaal het water op 18.

Boeljon opende met drie birdies in haar eerste vier holes . Ze stond vijf slagen voor na 11 holes, maar wankelde daarna even met vier bogeys en een chip-in birdie in de laatste zeven holes. Uiteindelijk had ze voldoende buffer voor de trofee en € 37.500 prijzengeld.

Boeljon klimt hiermee naar derde plaats op de Let’s Henderson Money List met haar overwinning. “Je doet er zó veel voor en om dan uiteindelijk uit te komen op de top is een geweldig gevoel. Ik was een beetje zenuwachtig en zeker de laatste negen waren een beetje rommelig.  Maar de wind trok aan en dat zag je in alle scores terug.

De Nederlandse is nu goed op haar weg naar de verwezenlijking van haar doel voor het seizoen:  een plaats in het Europese Solheim Cup-team . Ze heeft klom naar de derde plaats op het Europese team klassement, waarvan de top vier zeker zal zijn van een plek in het team.

Comment on this Article:Gratis E-book? Schrijf in voor de NieuwsbriefGratis online golf kijken !

Video

Raphael Nadal over de mentale kant van golf (video)

Nadal

Dat veel tennissers van golf houden is algemeen bekend. Ivan Lendl overwoog ooit nog eens een professionele carriere in golf na zijn tennisloopbaan. Ook Raphael Nadal is een enthousiast golfer. In onderstaande video vertelt hij over zijn ervaringen.

Wedstrijd met plastic golfclubs

plastic

Je kan de mannen van Dude Perfect van alles verwijten, behalve dat ze niet creatief zijn. In deze video doen de mannen een onderlinge competitie met , jawel, plastic golfclubs. Je kent ze wel, van de kleine setjes die je aan je (klein)kinderen geeft als eerste golfset. Kijk en lach… …

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Golfbanen in Duitsland

Bekijk de banen op een grote kaart

Laatste ratings op baanratings.nl