Home » blog »The Masters »tour » Currently Reading:

Charl Schwartzel wint spannendste finale van de Masters ooit

april 11, 2011 blog, The Masters, tour No Comments

Wat het hoogtepunt in het jonge leven van Rory McIlroy had moeten worden, eindigde in een zware teleurstelling voor hem. Na drie dagen aan de leiding te hebben gestaan in de Masters met een voorsprong van vier slagen op de rest van het veld aan de start van zijn laatste ronde, ging het voor de eerste keer mis op hole 10 waar hij een triple bogey moest incasseren. Daarna ging het snel verder bergafwaarts met de jonge Ier om tenslotte na een slotronde van 80 en een totaalscore van 284 op de gedeelde 15e plaats te eindigen met tien slagen minder dan de uiteindelijke winnaar Charl Schwartzel.

Rory McIlroy wist zijn favorietenrol op de laatste dag van de Masters helaas niet waar te maken.

“De komende dagen zullen erg moeilijk voor mij worden, maar ik zal er wel overheen komen” reageerde McIlroy bij zijn eerste confrontatie met de pers. “Het komt wel weer goed met me, er zijn veel ergere dingen in het leven. Een slechte laatste ronde op de Masters is niets vergeleken met de problemen waar andere mensen mee te maken hebben” relativeerde de jonge Ier, waarmee hij alles voor zichzelf weer in het juiste perspectief zette.

Voor de Zuid-Afrikaan Charl Schwartzel kon de dag niet beter verlopen, een chip-in voor birdy op hole 1 en een pitch-in voor eagle op hole 2 deden al vermoeden dat er iets bijzonders stond te gebeuren en waren de voorbodes van een spannende ontknoping. Charl Schwartzel had een zeer spectaculair sterke finish met birdies op de laatste vier holes, waarmee hij de sterk teruggekomen Jason Day (slotronde van 68), Adam Scott (slotronde van 67), Luke Donald (slotronde van 69), Geoff Ogilvy (slotronde van 67), en Tiger Woods (slotronde van 67 ondanks een drie putt op hole twaalf en later nog een korte gemiste eagle putt) achter zich wist te houden.

Het publiek kon zich op de laatste dag van de Masters geen spannender finale wensen, drama en euforie gingen de laatste dag hand in hand. Deze Masters zal ongetwijfeld als één van de meest memorabele uit de historie de geschiedenis in gaan!

Klik hier voor de uitslagen.

Comment on this Article:Gratis E-book? Schrijf in voor de NieuwsbriefGratis online golf kijken !

Video

Raphael Nadal over de mentale kant van golf (video)

Nadal

Dat veel tennissers van golf houden is algemeen bekend. Ivan Lendl overwoog ooit nog eens een professionele carriere in golf na zijn tennisloopbaan. Ook Raphael Nadal is een enthousiast golfer. In onderstaande video vertelt hij over zijn ervaringen.

Wedstrijd met plastic golfclubs

plastic

Je kan de mannen van Dude Perfect van alles verwijten, behalve dat ze niet creatief zijn. In deze video doen de mannen een onderlinge competitie met , jawel, plastic golfclubs. Je kent ze wel, van de kleine setjes die je aan je (klein)kinderen geeft als eerste golfset. Kijk en lach… …

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Golfbanen in Dominicaanse Republiek

Bekijk de banen op een grote kaart

Laatste ratings op baanratings.nl