Home » blog » Currently Reading:

Barsebäck Golfresort, dagtripje naar Zweden?

oktober 15, 2016 blog No Comments

Het zou echt kunnen. De vroege ochtendvlucht van 7.00 vanaf Eindhoven naar Kopenhagen, auto huren, de Oresund brug over en je rijdt via Malmö naar Barsebäck. Afslaan rond 11:00 voor een rondje op de Masters Course en je kunt de vlucht van 21:25 terug nog prima halen. Maar relaxed is anders…… Gelukkig is Barsebäck meer dan alleen een prachtige golfbaan en kun je op deze locatie beter Barsebäck-1een of meer nachtjes verblijven. Een hotel met conferentiecentrum en een groot aantal bungalows langs de baan is daar ideaal voor. Deze huisjes zijn geschikt van 4 tot 8 personen en van alle gemakken voorzien. Te boeken inclusief ontbijt in het hotel. De perfecte uitvalsbasis om wat langer

De bungalows gecentreerd in de baan

De bungalows gecentreerd in de baan

te genieten van de homecourse van Henrik Stenson. Dit wordt trots uitgedragen op allerlei foto’s in het clubhuis met bokalen van al zijn overwinningen.

De baan hoeft het gelukkig niet alleen van dit bekende lid te hebben. Dit resort met 36 holes, prima oefenfaciliteiten en par drie baan, was in 2003 het slagveld voor de Solheim Cup. Ook zal Barsebäck in 2017 al voor de tiende keer gastheer zijn van de Nordea Masters. Manager Ulf Örvik vertelt over de voorbereidingen die volop aan de gang zijn. Een maand of acht vóór de Europese toppers hier langskomen, zijn tees verlegd, holes verlengd en wordt een nieuwe driving range voorbereid op de korte baan.

Dat de European Tour hier vaker neerstrijkt, betekent dat dit niet “zomaar” een leuke Barsebäck-3baan is. Een echte golfuitdaging met pittige lange holes tussen de bomen, afgewisseld met een viertal linksholes. De greens zijn nog aardig op snelheid voor de tijd van het jaar. Ze houden goed en zijn vaak smal en geonduleerd.

De Donald Steel Course is volledig in het bos gelegen en wat vriendelijker te spelen. Maar de Masters Course heeft de echte signature holes. Hole 17 met prachtige naaldbomen achter de green waar doorheen de zee zichtbaar is. Al zijn er wat veranderingen gaande. Op hole 18 zullen de tourspelers komend jaar de dogles niet meer kunnen afsnijden doordat de backtee twintig meter verlengd wordt. En tot onze spijt is de boom-in-bunker op hole 14 verdwenen.

Barsebäck-2 In de regio zuid Zweden zijn er nog meer interessante banen om te spelen. Onze tip, gebruik dit resort als uitvalsbasis. Je hoeft je hier echt niet te vervelen en met interessante combipakketten is Barsebäck een aanrader voor een lange of korte golfvakantie.

www.barsebackresort.se voor meer informatie.

Comment on this Article:Gratis E-book? Schrijf in voor de NieuwsbriefGratis online golf kijken !

Video

Raphael Nadal over de mentale kant van golf (video)

Nadal

Dat veel tennissers van golf houden is algemeen bekend. Ivan Lendl overwoog ooit nog eens een professionele carriere in golf na zijn tennisloopbaan. Ook Raphael Nadal is een enthousiast golfer. In onderstaande video vertelt hij over zijn ervaringen.

Wedstrijd met plastic golfclubs

plastic

Je kan de mannen van Dude Perfect van alles verwijten, behalve dat ze niet creatief zijn. In deze video doen de mannen een onderlinge competitie met , jawel, plastic golfclubs. Je kent ze wel, van de kleine setjes die je aan je (klein)kinderen geeft als eerste golfset. Kijk en lach… …

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Golfbanen in Dominicaanse Republiek

Bekijk de banen op een grote kaart

Laatste ratings op baanratings.nl