Home » blog » Currently Reading:

Amerika beter af zonder Tiger in de Ryder Cup?

augustus 20, 2014 blog No Comments

Elke zondagavond voert Golf.com een e-mail rondetafelgesprek met de schrijvers van Sports Illustrated en Golf Magazine. Thema van deze week: Tiger Woods heeft zichzelf afgemeld  voor de Ryder Cup vanwege zijn geblesseerde rug en zegt dat hij niet meer zal spelen tot december. Zijn zonder Woods, de kansen van Team USA groter of kleiner?
RC-logoCameron Morfit, Golf Magazine : “Hun kansen zijn groter zonder hem om vele redenen. Allereerst zorgt Tiger vaak, niet altijd door zijn schuld, voor afleiding in de groep. Zijn roem en / of kracht trekt het team uit balans. Dat zal niet gebeuren zonder hem. Ook, denk ik niet dat hij en Tom Watson elkaar veel te vertellen hebben. Ook spelt hij niet goed genoeg om van betekenis te kunnen zijn.

Michael Bamberger, Sports Illustrated: “Beter. Op de manier waarop Woods speelde, had hij minder dan 50 procent kans op een halve of het winnen van zijn zondagse single punt. Foursome  is niet echt zijn ding. Better bal is beter voor hem in theorie, maar in de praktijk niet. Ik denk niet dat hij echt graag zou spelen voor Watson. Hij zou nóg een week weg van zijn kinderen. Ik denk dat het team beter af is zonder hem. Marginaal.

Gary Van Sickle, Sports Illustrated : “Tiger is niet gezond genoeg om goed genoeg te spelen om het team te helpen. Hij viel uit de Ryder Cup op het moment dat hij eerder dit jaar zijn rugoperatie onderging. Zijn afwezigheid verandert niet de kansen van het team. Ze zijn zwaar de underdogs, met of zonder hem.

Mike Walker, Golf.com:”Het Amerikaanse team kan alleen maar slechter af zijn zonder Tiger Woods, vooral dit jaar zijn ze zwaar de underdog. Tiger deed het team een gunst door zij beslissing zo vroeg bekend te maken, maar hij is makkelijk een van de 12 beste Amerikaanse spelers in de wereld, en zijn competitieve vuur en het vertrouwen zal worden gemist. Het is onmogelijk om het gevoel te hebben dat je geen kans maakt met Tiger in je team, en meer zonder hem.

Jeff Ritter, Sports Illustrated Golf Group : “ Tiger’s afwezigheid helpt de VS, omdat er geen manier bestaat dat hij goed zou spelen in Gleneagles – dat was voor iedereen duidelijk. Zijn slechte spel, en het daaruit voortvloeiende circus om hem heen, had het team nog dieper laten zinken. In plaats van weggeblazen te worden met 6 of meer punten achterstand, denk ik dat de VS nu een grote kans heeft om te verliezen met slechts 4 slagen verschil….

Comment on this Article:Gratis E-book? Schrijf in voor de NieuwsbriefGratis online golf kijken !

Video

Raphael Nadal over de mentale kant van golf (video)

Nadal

Dat veel tennissers van golf houden is algemeen bekend. Ivan Lendl overwoog ooit nog eens een professionele carriere in golf na zijn tennisloopbaan. Ook Raphael Nadal is een enthousiast golfer. In onderstaande video vertelt hij over zijn ervaringen.

Wedstrijd met plastic golfclubs

plastic

Je kan de mannen van Dude Perfect van alles verwijten, behalve dat ze niet creatief zijn. In deze video doen de mannen een onderlinge competitie met , jawel, plastic golfclubs. Je kent ze wel, van de kleine setjes die je aan je (klein)kinderen geeft als eerste golfset. Kijk en lach… …

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Golfbanen in Spanje-Canarische Eilanden

Laatste ratings op baanratings.nl