Home » blog » Currently Reading:

9-stappenplan en Golfpaspoort gaan fuseren

januari 14, 2014 blog No Comments

Ze zijn eruit. De NGF en NVG die beiden een eigen opbouw hadden voor het opleiden van “de nieuwe golfer” hebben eindelijk de handen ineen geslagen en komen dit seizoen met een gezamenlijk product.

stappenplan-ngfHet 9-stappenplan dat reeds op veel golfclubs en golfbanen gebruikt wordt, krijgt een nieuwe editie die per 1 maart 2014 beschikbaar is. Deze nieuwe editie is tot stand gekomen in samenwerking met de NGF, de PGA Holland en de NVG.

Op basis van de ervaringen van het afgelopen seizoen zijn verbeteringen doorgevoerd en met de toevoeging van het Golfpaspoort in Stap 1, 2 en 3 is het 9-stappenplan gebruiksvriendelijker geworden. Hiermee is naast een uitstekende technische onderbouwing ook een sterk onderdeel voor het binden van spelers opgenomen in de nieuwe versie.

De eerste stappen in het nieuwe product

Stap 1, 2 en 3 van het huidige Golfpaspoort worden geïntegreerd in Stap 1 en 2 van het 9-stappenplan. Dit resulteert in twee herschreven spelersboekjes, waarin de aspecten van het Golfpaspoort en het 9-stappenplan elkaar versterken. De boekjes dragen de volgende naam:

  • Stap 1 Mijn Golfpaspoort – naar Golfbaanpermissie
  • Stap 2 Mijn Golfpaspoort – naar Clubhandicap 54

Hoe versterken de elementen van het huidige Golfpaspoort en het 9-stappenplan elkaar?

De elementen van het huidige Golfpaspoort en 9-stappenplan worden geïntegreerd in één product. Dit resulteert in de volgende kernpunten voor de eerste stappen:

  • Het stimuleren van het nemen van lessen, spelen van rondes en oefenen in één product.
  • Nieuwe golfers sociaal aansluiten door middel van het golfbuddysysteem en het kennis laten maken met de mores van golf (etiquette, golfbegrippen etc).
  • Het ontwikkelen van technische vaardigheden die aansluiten bij het individuele spelniveau.
  • Eén methodiek met dezelfde look-and-feel: van beginnen met golf tot handicap 0.
  • De golfbaan registreert de Golfbaanpermissie en de optionele oefenpermissie.
  • De golfclub registreert de (Club)handicap.

Het vervolg

De komende tijd wordt er gewerkt aan de vormgeving van de Spelersboekjes van Stap 1 en 2, zodat deze op 1 maart 2014 gereed zijn voor gebruik. Daarnaast wordt er gewerkt aan het gereed maken van ondersteunende middelen voor het nieuwe product (promotiemateriaal, aanpassen websites etc.).

 

 

Comment on this Article:Gratis E-book? Schrijf in voor de NieuwsbriefGratis online golf kijken !

Video

Raphael Nadal over de mentale kant van golf (video)

Nadal

Dat veel tennissers van golf houden is algemeen bekend. Ivan Lendl overwoog ooit nog eens een professionele carriere in golf na zijn tennisloopbaan. Ook Raphael Nadal is een enthousiast golfer. In onderstaande video vertelt hij over zijn ervaringen.

Wedstrijd met plastic golfclubs

plastic

Je kan de mannen van Dude Perfect van alles verwijten, behalve dat ze niet creatief zijn. In deze video doen de mannen een onderlinge competitie met , jawel, plastic golfclubs. Je kent ze wel, van de kleine setjes die je aan je (klein)kinderen geeft als eerste golfset. Kijk en lach… …

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Golfbanen in Zweden

Bekijk de banen op een grote kaart

Laatste ratings op baanratings.nl