Home » blog » Currently Reading:

469 yards met een driver

juli 10, 2015 blog No Comments

Dat is een flinke drive ! Geslagen op het WK longdrive, hieronder meer. Maar ook in Nederland wordt er ver geslagen. Op zondag 6 september 2015 vindt het KEMBIT Open NK Longdrive 2015 plaats, op de Golf-Residentie Brunssummerheide (Rimburgerweg 50, Brunssum). Het Open NK is de vierde in de reeks van Nederlandse Kampioenschappen Longdrive sinds de herinvoering in 2012.

Een internationaal deelnemersveld, waaronder voormalig wereldkampioen Joe Miller, zal zich van haar beste kant laten zien en de golfbal zo ver mogelijk proberen te slaan. Een uniek en spectaculair evenement met een hoge amusementswaarde. Toeschouwers zijn vanaf 13 uur van harte welkom om de prestaties van de longdrivers te aanschouwen. De toegang is gratis.

Longdrive als discipline

Wereldwijd worden er verschillende Longdrive evenementen georganiseerd waarbij longdrivers steeds proberen de bal verder te slaan. De wereldkampioenschappen vinden jaarlijks plaats in Las Vegas waar voormalig wereldkampioen Joe Miller met een ongelooflijke afstand van 469 yards de overwinning en een mooie prijzenpot van $150.000 mee naar huis nam.

Longdrive in het afgelopen decennium

In Europa bestond er tussen 2006 en 2009 een Europese Longdrive tour, die werd georganiseerd door Euro Longdrivers. Het huidige Nederlands longdrive record staat op 381 meter, op het WK in 2010 in Las Vegas geslagen door de Limburger Stef Gresel (Destination Golf). De tijd is aangebroken om dit record te verbeteren en daarom heeft Redline Golf in 2012 samen met Stef Gresel de draad opgepakt en is het NK Longdrive nieuw leven ingeblazen.

logo-destinationgolfDe onderstaande NK’s zijn vervolgens georganiseerd.

2012     Redline NK Longdrive op golfbaan Thorn

Winnaar Stef Gresel met 320 meter. 

2013     Redline NK Longdrive op Amsterdam International

Winnaar Stef Gresel met 273 meter in barre weersomstandigheden.

2014     KEMBIT NK Longdrive op Golf-Residentie Brunssummerheide

Winnaar Sven Korver met 309 meter, Stef Gresel werd 2e met 305 meter.

Op 6 september 2015 wordt deze lijst worden uitgebreid met het KEMBIT Open NK Longdrive. Dit event wordt mede mogelijk gemaakt door KEMBIT , Golf-Residentie Brunssummerheide, Destination Golf en MultiCopy Parkstad.

Meer info op: www.nklongdrive.nl

Comment on this Article:Gratis E-book? Schrijf in voor de NieuwsbriefGratis online golf kijken !

Video

Raphael Nadal over de mentale kant van golf (video)

Nadal

Dat veel tennissers van golf houden is algemeen bekend. Ivan Lendl overwoog ooit nog eens een professionele carriere in golf na zijn tennisloopbaan. Ook Raphael Nadal is een enthousiast golfer. In onderstaande video vertelt hij over zijn ervaringen.

Wedstrijd met plastic golfclubs

plastic

Je kan de mannen van Dude Perfect van alles verwijten, behalve dat ze niet creatief zijn. In deze video doen de mannen een onderlinge competitie met , jawel, plastic golfclubs. Je kent ze wel, van de kleine setjes die je aan je (klein)kinderen geeft als eerste golfset. Kijk en lach… …

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Golfbanen in Spanje

Bekijk de banen op een grote kaart

Laatste ratings op baanratings.nl