Home » blog » Currently Reading:

18 holes in de helft van de tijd met een golfscooter?

april 23, 2015 blog No Comments

De Monobuggy, een nieuw fenomeen op de Nederlandse golfbaan, is tijdens de Nationale Open Golfdagen op 18 en 19 april jl. gepresenteerd op Best Golf , de eerste golfbaan waar op afspraak met de distributeur, een 9-holes testrit gemaakt kan worden met de golfscooter. Ook op Amsterdam Golf Show 2015 25 en 26 april a.s. wordt de Monobuggy geïntroduceerd aan golfliefhebbers. In Denemarken, waar de golfscooter vorig jaar werd gelanceerd, rijden inmiddels een paar honderd van deze golfscooters op meer dan 40 Deense golfbanen.De Monobuggy is een  robuust, dynamisch en betaalbaar vervoermiddel voor golfers. De golfscooter is qua aanschafwaarde (€ 1595,-) vergelijkbaar met een elektrische golftrolley. Daarmee zet Monobuggy een nieuwe en concurrerende prijsklasse neer voor elektrische transportmiddelen op de golfbaan.

golfscooterVoorafgaand aan de toestemming voor de testritten is de Monobuggy eerst getest door Wayne Smith, hoofdgreenkeeper van Best Golf. Smith kwam na een rit op de golfbaan tot de conclusie dat de golfscooter inderdaad geen sporen achterlaat op zijn zorgvuldig onderhouden fairways. De drukbelasting van de 11 inch banden met een profiel van geringe diepte is de helft minder dan van een traditionele tweepersoons golfbuggy. Ook belangrijk is dat de overbrenging tussen beide tandwielen van de aandrijving zo is geconstrueerd dat de kracht geleidelijk wordt overgebracht. Hierdoor worden slippende banden, en daarmee schade aan de fairway, voorkomen. Uiteraard zien marshalls er op toe dat golfers op scooters zich aan de lokale regels houden.

De compacte golfscooter is eenvoudig te bedienen, in 2 minuten in te klappen voor vervoer in een personenauto, onderhoudsvrij, en geschikt voor alle leeftijden. De 48 Volt Lithium accu garandeert een bereik van 27 holes. Het vermogen van de elektromotor is ruim voldoende voor het vervoer van een totaal gewicht van 150 kg, inclusief golfuitrusting. Een turbotoets zorgt voor extra vermogen, bijvoorbeeld in heuvelachtig terrein. De Deense productontwikkelaar Bjarne Nielsen baseerde zijn ontwerp voor de Monobuggy deels op bekende technologie en deels op de upgrade van een aantal componenten, en nieuwe oplossingen.

Net als in Denemarken zullen ook in Nederland meer golfscooters op de golfbanen gaan verschijnen. De opkomst van golfscooters is een logische ontwikkeling in het tijdperk van E-mobiliteit.  Anders dan de traditionele buggy kan een golfscooter effectief voor één golfer en zijn uitrusting worden ingezet.

Golfers van 50 jaar en ouder, ruim de helft van de 375.000 golfers in Nederland (eind 2014), die het fysiek niet redden om 4,5 uur door de golfbaan te lopen, kunnen uiteraard een buggy huren, maar dan is men afhankelijk van het huuraanbod.

Bovendien rijdt men vaak alleen in een buggy, en is het contact met flightgenoten beperkt. Ook speelt mee dat veel golfers van middelbare leeftijd zich (nog) te jong voelen om in een buggy te rijden. Op een hippe golfscooter haalt de golfer meer plezier uit zijn lidmaatschap of greenfee. Een extra voordeel van de golfscooter is tijdwinst. Op stille uren, ’s morgens vroeg en aan het eind van de dag, kan een golfer met een Monobuggy in 2 uur, de helft van de tijd, 18 holes spelen.

Comment on this Article:Gratis E-book? Schrijf in voor de NieuwsbriefGratis online golf kijken !

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Golfbanen in

Laatste ratings op baanratings.nl